Igualtat i Patrimoni Històric llancen l'espai 'Relats de iaies'

Igualtat i Patrimoni Històric impulsen 'Relats de iaies', un espai de reflexió per a la recuperació de la memòria de les dones vileres.

 

Les Regidories d'Igualtat i Patrimoni Històric de l'Ajuntament de la Vila Joiosa han organitzat un taller anomenat 'Relats de Iaies', un espai d'acció femenina en el qual es busca la recuperació de la memòria històrica individual i col·lectiva de dones majors "que tenen molt a explicar-nos o de dones que ja no hi són però les històries encara perviuen en la memòria col·lectiva d'amics i familiars", ha explicat la regidora d'Igualtat i Participació Ciutadana, Pilar Baigorri.

El taller, que es realitzarà els propers dies 7 i 14 de juny a Vilamuseu, està coordinat per la periodista social Lorena Escandell, que ha aclarit que el que es pretén és "un aprenentatge dels que són i han estat elles i la seua repercussió, importantíssima, en l'esdevenir de la vida vilera". Inicialment es realitzaran aquestes dues sessions però, en funció de la repercussió social de la proposta, "s'ampliarà el nombre d'accions relacionades amb el projecte", ha matisat Baigorri.

La narració d'aquestes històries de vida servirà per a documentar pràctiques, processos i espais de les dones, tradicionalment relegades a un segon pla, i per crear un arxiu documental i gràfic especialitzat que facilite la reconstrucció de la història de les dones vileres, les empodere i oferisca referents i possibilitats als xiquetes i xiquetes del municipi.