Vilamuseu, Premi Internacional a les Millors Pràctiques de la Design for All Foundation

Vilamuseu, Xarxa Municipal de Museus i Monuments de la Vila Joiosa, va recollir el passat 21 de setembre el prestigiós guardó internacional de Millors Pràctiques de la Design for All Foundation. Aquest premi va ser lliurat al Centre Cultural de Bonnevoie de Luxemburg, durant la clausura del Congrés «Design for All & EureWelcome».
 
L'alcalde de la localitat, Andreu Verdú; la regidora de Turisme, Marta Sellés; el director de Vilamuseu, Antonio Espinosa i la responsable de Difusió de Vilamuseu, Carmina Bonmatí van ser els encarregats de recollir aquest important premi que destaca les bones pràctiques i el disseny inclusiu del museu i els monuments vilers.
 
Vilamuseu va ser guardonada al costat de quatre candidats més com les Millors Pràctiques Internacionals. El museu competia, no amb altres museus o espais culturals, sinó amb una gran varietat d'empreses i institucions dels més variats sectors de tot el món. El jurat el componien alguns dels majors especialistes del món en Disseny per a totes les Persones, com Keiji Kawahara, Director Executiu del IAUD (International Association for Universal Design); Francesc Aragall, president de la Design for All Foundation; Rama Gheerawo, Director de l'Helen Hamlyn Centre for Design del Royal College of Art, Regne Unit; o Valerie Fletcher, Directora Executiva de l'Institute for Human Centered Design, EUA, entre altres, el que aporta a aquest premi un extraordinari prestigi internacional.
 
El Disseny per a Tothom (Disseny per a Tothom) és la intervenció sobre entorns, productes i serveis amb la finalitat que totes les persones, incloses les generacions futures, independentment de l'edat, el gènere, les capacitats o el bagatge cultural, puguen gaudir participant en la construcció de la nostra societat en igualtat de condicions. Amb aquest reconeixement es posa de manifest l'esforç de l'Ajuntament de la Vila Joiosa per dotar la ciutat d'una xarxa de museus i monuments dissenyats de forma accessible i inclusiva per a tothom.
 
"Era molt difícil obtenir aquest premi, ja que competíem amb projectes de gran envergadura de tot el món. Estem molt orgullosos que s'haja reconegut la gran tasca que s'està duent a terme per fer que la nostra xarxa de museus i monuments sigui accessible a tothom i s'integre totalment en el nostre entorn. La Vila no només posseeix un gran patrimoni cultural sinó que l'acosta a tothom "ha comentat Andreu Verdú, alcalde de la Vila Joiosa.