Descripció

Un any més, i ja en van cinc!, arriba el Festival de Música Antiga “La Vila del Joy”, que enguany celebra a cinquena edició amb tres concerts entre el 29 de setembre i el 9 d'octubre a la Vila Joiosa. Una oportunitat per a viatjar en el temps i gaudir de la música antiga en Vilamuseu.

El 29 de setembre tindrem el primer concert del quartet Tañer, un nou grup de prestigiosos músics amb una llarga experiència en grups de fama internacional en el camp de la música antiga. Tañer ens presenten un programa barroc de tonos humanos, danses al voltant del bandoler Rocaguinarda que coincideix amb el fresc, teatral i suggerent barroc del segle XVII.
 
El segon dels concerts tindrà lloc el diumenge 6 d'octubre i estarà protagonitzat per un dels contratenors més en voga, el contratenor aragonés Hugo Bolívar, cantant sorgit de la prestigiosa Escola Superior de Música de Catalunya, qui junt a la viola de mà (vihuela) i tiorba del català Carles Blanch, interpretaran cançons i danses del renaixement i primer barroc.
 
El dimecres 9 d'octubre, diada valenciana, farem l'estrena en temps moderns d'obres inèdites provinents del Cantoral del Monestir de Santa Maria de la Murta d'Alzira, datat a finals del segle XVI i que es conserva a l'Arxiu del Regne de València. Ja al matí, en la cloenda a la Barbera de la processó cívica que recorre el centre de la Vila, la Colla Els Valerios i el grup Lucentum XVI estrenaran una de les peces del cantoral d'Alzira. A les 19h tindrà lloc el concert, també al Vilamuseu, protagonitzat per un quintet vocal de solistes, alguns d'ells integrants del Cor de la Generalitat, junt al grup Lucentum XVI que dirigeix Pere Saragossa.

Organitzat per l'Ateneu d'Història i Art amb la col·laboració de les regidories de Cultura, Patrimoni i Turisme de l'Ajuntament de la Vila Joiosa, Vilamuseu, Onda Cero Marina Baixa, Associació L'Olivera Grossa, Buforn Advocats, Vila Llibres, Flors i Fulles, Especialitats Lloret, Restaurant la Teula Negra, Hotel el Censal, Hostal el Mercat,Institut Valencià de Cultura de la Generalitat Valenciana, i atotes les persones que, amb la seua ajuda i assistència als concerts, fan possible "La Vila del Joy".

PROGRAMA

Diumenge 29 de setembre, 19 h
Tañer (grup de música antiga) 
Miguel Gómez, contratenor
Pere Olivé, percussions
Belisana Ruiz, guitarra barroca
Sara Águeda, arpa de dos ordres
Programa: Música cortesana en temps de bandolers al segle XVII

 
Diumenge 6 d'octubre, 19 h
Hugo Bolívar, contratenor&
Carles Blanch, viola de mà i tiorba
Programa: El canto del caballero
Cançons del renaixement i barroc
 
 
Dimecres 9 d'octubre, 19 h
Pepi Lloret, soprano; Minerva Moliner, mezzosoprano; Miguel Gómez, contratenor, Jesús Navarro, tenor; Luis Vicente; baríton;Lucentum XVI (7 instrumentistes)
Programa: El Cantoral del Monestir de Sta. Maria de la Murta d'Alzira.