Missió Arqueològica. Edició subaquàtica 2019

Missió arqueològica. Edició subaquàtica
Curs d’arqueologia per a xiquets
Programa 2019
 
Dia 1 (dimarts)
El projecte Bou Ferrer
Per a començar, coneixerem de primera mà tots els secrets del Bou Ferrer: com i quan es va trobar l’embarcació, on està situada i tot el que es coneix sobre el derelicte després de nou campanyes d’excavació arqueològica.
Els arqueòlegs ens contaràn com és una excavació arqueològica sota l’aigua. Encara que es segueixca el mateix mètode que en terra té moltes particularitats.
 
Dia 2 (dimecres)
La immersió
Arriba l’hora de submergir-nos! Hui realitzarem un bateig de busseig en piscina de la mà d’Ali-Sub per a experimentar la sensació de fer una immersió amb l’equip que porten els arqueòlegs subaquàtics. Per això un equip d’especialistes ens donarà instruccions concretes. Farem un simulacre d’extracció d’una peça arqueològica de l’aigua i como ha de documentar-se aquest procés. 
(Aquesta activitat es realitzarà en les instal·lacions del Club de Tennis). 
 
Dia 3 (dijous)
La restauració
De nou en Vilamuseu coneixerem el laboratori d’arqueologia subaquàtica i a la nostra restauradora, que s’encarrega del tractament de les peces i de la seua conservació posterior. 
A més d’àmfores i lingots de plom, vorem altres peces del derelicte com són els claus, fustes o fins i tot la vaixella de taula de la tripulació, doncs no tot el material extret es trata amb les mateixes tècniques i productes.
 
Dia 4 (divendres)
La roda de premsa
Amb tota la informació recaptada durant els dies anteriors durem a terme una minuciosa investigació que ens permetrà interpretar els resultats de la nostra minicampanya. A continuació ens prepararem per a donar una roda de premsa que es realitzarà a les 11.30 a la Sala A de Viamuseu, on podrem explicar als assistents tot el procés realitzat i les nostres hipòtesis.
 
Informació pràctica
La motxilla dels nostres arqueòlegs 
ha d’incloure: 
Aigua i esmorzar
Crema solar i roba de bany, tovallola i xancletes per al Dia 2
Roba i calçat còmodes
 
Dates: 
Torn 1: del 9 al 12 de juliol
Torn 2: del 20 al 23 d’agost
 
Edat: de 8 a 14 anys
Horari: de 9 a 12 hores
Preu: 44 €
 
Inscripcions: del 19 al 30 de juny (excepte el dia 24) en Vilamuseu de 10 a 14 i de 18 a 21.30 h (diumenges fins a les 14 h).
Paces limitades.

Descargar archivo