Vilakids Nadal 2018-2019

Taller de monedes romanes
 
Les “strenae” eren regals que es feien en època romana amb motiu de l’any nou a familiars i amics. Trobem ací l’origen de les estrenes, així com també de les cistelles de Nadal i fins i tot de les pagues extres. Amb el cristianisme aquesta tradició es va avançar al Nadal.
 
En aquest taller de Nadal ens portarem una “estrena” de monedes romanes. A més, les monedes ens donen molta informació. El material amb el qual estan fetes, qui apareix en elles i quins símbols o llegenda trobem és determinant per a saber de quina data i cultura és. T’animem a conéixer un poc més sobre algunes monedes romanes del museu.
 
En aquest taller realitzarem dues monedes romanes, una amb motle de silicona i una altra creant el nostre propi motle de plastilina, que guardarem en una bosseta també realitzada en el taller. 
A més coneixerem algunes curiositats sobre les monedes de l’Antiguitat, com els diferents materials i tècniques amb les quals es fabricaven, com sorgeix aquesta forma de pagament i, a més, coneixerem qui van ser alguns dels emperadors que en elles apareixen.
 
Informació pràctica
 
Dates: Del 26 al 28 de desembre i del 2 al 4 de gener
Edat: de 6 a 12 anys
Horari: de 11 a 13 hores
Duració: 2 hores
Preu: 4 €
 
Reserves: 628 993 175 (prefefiblement per whatsapp)

 
Hi ha 10 places per cada torn.
 
Recomanem portar babi, davantal o roba que es puga embrutar.

Descargar archivo