QUÈ ÉS VILAMUSEU

Vilamuseu és la Xarxa de Museus i Monuments de la Vila Joiosa. La seu principal és un edifici amb el seu mateix nom que conserva la major part dels fons del museu. Va obrir les seues portes el 9 de novembre de 2016, encara que va ser reconegut com a museu en la seua anterior seu en 1996.

Des de Vilamuseu també es gestiona la Casa Museu La Barbera dels Aragonés i els monuments del municipi com la Torre funerària romana de Sant Josep, la torre guaita de l’Aguiló o el santuari iber i romà de la Malladeta, entre altres. Vilamuseu és també seu del Servei Municipal d'Arqueologia, el primer reconegut oficialment com a tal en la Comunitat valenciana, l'11 de juny de 2019, segons estableix el Decret del Consell de la Generalitat 107/2017, de 28 de juliol, encara que funciona des de 23 anys abans.

Som un museu social i treballem perquè l'accés a l'edifici i als continguts estiga garantit per a totes les persones. Tractem d'eliminar barreres físiques, sensorials, cognitives, psicològiques, culturals i econòmiques per al gaudi del patrimoni.

D'altra banda, els nostres projectes tenen com a eixos transversals, a més de l'accessibilitat i inclusió, la interpretació del patrimoni, la sostenbilidad, la participació ciutadana, el desenvolupament local i la qualitat.