Accessibilitat

Ascensor

Disposem d'un ascensor públic amb capacitat per a 13 persones amb numeració i directori visual i en braille. Tenen portes de cristall amb un espill en la pared d'enfront per a detectar qualsevol incidència des de l'exterior.També disposem d'un ascensor de gran capacitat que es pot utilitzar per moure pel Museu grups de persones en cadira de rodes per fer més àgil la visita, sempre amb personal del Museu.

Zona de descans

A cada pis hi ha, almenys, una zona de descans amb cadires o butaques, també dins les exposicions.

Mostrador d'informació

En el vestíbul d'entrada es troba el mostrador d'informació on el personal informa sobre tots els serveis, els espais i la programació del Museu.

Plànols d'orientació

En el mostrador d'informació i en el nucli de comunicació de cada pis (on desembarquen escales, ascensors i rampes) existeixen plànols tàctils amb audiodescripció que contenen un directori de tot l'edifici a l'esquerra i un plànol de serveis i espais del pis en el qual es troba.

Consigna

Servei de consigna amb taquilles accessibles. Preguntar en el mostrador d'informació.

Accessibilitat física

Accès

L'entrada al Museu des del carrer és accessible a cadires de rodes. Tots els espais de circulació del Museu son amplis i accessibles.

Lavabos

Hi ha lavabos accessibles en tots els pisos del Museu, amb lavabo integrat en la mateixa cabina i, en la majoria de casos, amb canviadors de bebès.

Rampa

La rampa que uneix el pis 0 i l'1 és totalment accessible amb trams de sis metres al 8 % de desnivell, que s'alternen amb replanells. Té passamans en tots dos costats a dues altures

Portes

Les portes d'accés a l'edifici són automàtiques. Les portes dels lavabos són abatibles, excepte en el pis 1 en el qual la porta d'accés al lavabo és corredissa, i dins les cabines hi ha una porta abatible amb tirador.

Muntacàrregues

Ascensor de gran capacitat que es pot utilitzar per moure pel Museu grups de persones en cadira de rodes per fer més àgil la visita, sempre amb personal del Museu.

Cadires de rodes de préstec

Disposem de dues cadires de rodes per a prestar als visitants que ho necessiten. Es poden sol·licitar gratuïtament en el mostrador de l'entrada.

Cadires portàtils

En diferents punts de les exposicions tenim a la disposició del visitant cadires plegables molt lleugeres per a utilitzar-les durant la visita a les exposicions, ja siga guiada o autònoma.

Accessibilitat visual

Plànols d'orientació

En el mostrador d'informació i en el nucli de comunicació de cada pis (on desembarquen escales, ascensors i rampes) existeixen plànols tàctils amb audiodescripció que contenen un directori de tot l'edifici a l'esquerra i un plànol de serveis i espais del pis en el qual es troba.

Portes amb alt contraste

Portes i altres elements com la rampa estan contrastats amb el sòl i les parets facilitant així la seua localització per persones amb visió reduïda.

Gossos guía

Està autoritzada l'entrada al museu de gossos guia i d'assistència. Disposen, en l'entrada del museu, de servei d'abeurador..

Il·luminació-directoris

La il·luminació dins del museu és suficient i els directoris i senyals d'orientació estan ben contrastats..

Audiodescripció

Si vols fer una visita audiodescriptiva amb un guia pots reservar-la fins a tres dies abans de la data d'aquesta. També pots fer-la de manera autònoma mitjançant codis QR. Pots utilitzar el teu telèfon intel·ligent o sol·licitar gratuïtament una tablet de préstec en el mostrador de l'entrada..

Accessibilitat auditiva

Bucle magnètic

El Museu disposa de bucle magnètic per a usuaris d'audiòfon o implant coclear en el mostrador d'informació i en la Sala A..

LSE

En els panells de les rutes per la ciutat i en el Museu existeixen codis QR que enllacen a vídeos en llengua de signes espanyola. Per a qualsevol activitat del Museu es pot sol·licitar el servei d'LSE amb un mínim de 15 dies d'antelació.

Recursos sonors

Tots els recursos del Museu que porten àudio es complementen amb subtítols, text escrit i/o vídeo en LSE.

Accessibilitat intel·lectual

Espai

Els espais del museu són molt oberts, ben il·luminats i existeix una comunicació visual entre els diferents pisos a través de vidrieres, la qual cosa redueix la sensació de claustrofòbia. D'altra banda, existeix una senyalització clara de les eixides en tots els pisos, així com d'accés als diferents espais i serveis amb textos en macrotipus i contrastats i pictogrames.

Lectura fàcil

Disposem de textos en lectura fàcil en les exposicions “El derelicte Bou Ferrer. Un jaciment extraordinari” i “Música, pólvora i desembarc”

Panells pictogrames

Comptem amb pictogrames de comunicació alternativa i augmentativa en les 'exposicions “El derelicte Bou Ferrer. Un jaciment extraordinari” i “Música, pólvora i desembarc”.