Descripció

El quars és un dels minerals més abundants de la corfa terrestre, però el quars roig, ben cristal·litzat, ja no és tan freqüent, i que els cristalls passen dels tres centímetres és més raro encara.
Ara teniu l’oportunitat de conèixer els Jacints de Compostel·la, que és com es diuen aquests quars tan especials, en la nostra vitrina de novetats.  Aquests exemplars, donats pel geòleg Cinto Vaello, procedeixen d’Orxeta (molt a prop de la Vila Joiosa) i de Domeño (València), i encara que es tracte del mateix mineral, presenten diferències entre si.
Des de l’Antiguitat se’ls han atribuït propietats màgiques. De fet, reben aquest nom perquè els pelegrins que feien el camí de San Jaume des de la Vila Joiosa, i altres camins de llevant, els agafaven per a que els donaren protecció durant el trajecte. Per aquest vincle, també exposem una vestimenta tradicional de pelegrí que ha cedit Pepe Tonda, del Grup de Pelegrins La Vila – Benidorm.
Si t’ha picat la curiositat, vine a veure’ns a Vilamuseu, en l’horari habitual. També pots consultar aquesta entrada de Facebook en la que et contem més detalls:
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2678090095630690&id=177252055714519

HORARIS

De dimarts a dissabte de 10h a 19h
Diumenges de 10h a 14h