Descripció

 
Aquesta exposició, que va rebre el premi nacional Emporia de plata 2021, està basada en l'arxiu documental del reporter González Pomata, compost per més de 13.000 documents gràfics que la família del reporter d'INFORMACIÓ va donar a la seua defunció a la Fundació Mediterrani. Representen un fons d'incalculable valor, ja que mostra el treball de trenta anys de recopilació dels sabers etnogràfics, culinaris i culturals de tota la geografia alacantina.

Aquest fons, que custòdia Fundació Mediterrani en el seu Arxiu Documental i que la càtedra Carmencita d'estudis del sabor de la Universitat d'Alacant ha inventariat i catalogat, ha cristal·litzat en una exposició que és un fidel retrat de les importants transformacions que s'han produït en escàs mig segle en el nostre paisatge, en la nostra manera de treballar i produir, en els oficis i l'agricultura, en la gastronomia, les festes i en definitiva en el nostre modus vivendi.

Organitzen:
Ajuntament de la Vila Joiosa
Seu Universitària La Vila Joiosa de la Universitat d'Alacant
Fundació Mediterrani
Càtedra Carmencita d'Estudis del sabor gastronòmic

Col·laboren:
Universitat d'Alacant
Comunitat Valenciana
L'exquisit mediterrani
Ajuntament de Dénia
Ajuntament de DéniaAquesta exposició, que va rebre el premi nacional Emporia de plata 2021, està basada en l'arxiu documental del reporter González Pomata, compost per més de 13.000 documents gràfics que la família del reporter d'INFORMACIÓ va donar a la seua defunció a la Fundació Mediterrani. Representen un fons d'incalculable valor, ja que mostra el treball de trenta anys de recopilació dels sabers etnogràfics, culinaris i culturals de tota la geografia alacantina.

Aquest fons, que custòdia Fundació Mediterrani en el seu Arxiu Documental i que la càtedra Carmencita d'estudis del sabor de la Universitat d'Alacant ha inventariat i catalogat, ha cristal·litzat en una exposició que és un fidel retrat de les importants transformacions que s'han produït en escàs mig segle en el nostre paisatge, en la nostra manera de treballar i produir, en els oficis i l'agricultura, en la gastronomia, les festes i en definitiva en el nostre modus vivendi.

Organitzen:
Ajuntament de la Vila Joiosa
Seu Universitària La Vila Joiosa de la Universitat d'Alacant
Fundació Mediterrani
Càtedra Carmencita d'Estudis del sabor gastronòmic

Col·laboren:
Universitat d'Alacant
Comunitat Valenciana
L'exquisit mediterrani
Ajuntament de Dénia

HORARIS

Del 16 de setembre al 15 de juny

De dimarts a dissabte de 10 a 19 h
Domingo i festius de 10 a 14 h

Del 16 de juny al 15 de setembre

De dimarts a dissabte de 10 a 14 h i de 18 a 21.30 h
Domingo i festius de 10 a 14 h