Collar orientalitzant
Collar compost per trenta-dos comptes d'or, tres de pasta vítria i una d'esteatita. És la peça més destacada del cementeri del Poble Nou i un dels exemplars més extraordinaris de la joieria feniciopúnica de la Península Ibèrica. Les tècniques utilitzades per a la decoració de tots els comptes d'or són la filigrana, el repujat i el granulat. Conté diversos amulets que en l'època es consideraven molt poderosos. L'or simbolitza l'etern i inalterable i es creia que allunyava els maleficis i assegurava el benestar protegint el seu propietari fins i tot en el més enllà. La peça central és el disc…
MÉS INFOPECES COL·LECCIÓ
-
Tapa ou d'estruç
Aquesta peça és un casquet d'ou d'estruç gravat i pintat. La tapa es troba retallat d'un dels pols i té un forat de 2 cm de diàmetre, desplaçat amb relació al centre, segurament per buidar el contingut. La peça va aparéixer com aixovar dins d'una tomba de cambra rectangular del…
Llegir més -
Ou d'estruç decorat
Aquest ou d'estruç formava part d'un aixovar funerari del cementeri fenici de Casetes. Va aparéixer a l'interior d'una tomba de cambra rectangular, revestida d'argila endurida pel foc. Els estruços eren molt freqüents en les estepes i en els marges desèrtics de les valls dels rius de Síria- Mesopotàmia, Egipte i…
Llegir més -
Amulet púnic
Aquest penjoll púnic (és a dir, cartaginès) de pasta de vidre va aparèixer en una gran fossa utilitzada com abocador al s. I a. C., excavada al costat de la calçada que des de la ciutat ibera d’Alon (la Alonis de les fonts gregues) conduïa fins a la vall d’Alcoi.…
Llegir més -
Collar de l'Estela
Aquest medalló, que va aparéixer en una tomba del cementeri de Casetes (la Vila Joiosa), pertany a un collar amb cinc peces d’or i una de vidre blau, de finals del s. VII o s. VI a.C. Es considerava un poderós amulet. És una peça massissa en forma d’estela (làpida…
Llegir més