Descripció

Vilamuseu acull durant aquesta primavera i estiu de 2023 una exposició antològica de José Piqueras Moreno (Pétrola, Albacete, 1952), pintor, gravador, dissenyador, historiador de l\'art, comissari d\'exposicions, catedràtic de Dibuix de l\'IES La Malladeta i professor de la Universitat d\'Alacant.

L\'exposició “José Piqueras. El color i el silenci” proposa un doble recorregut en dues sales: “Rostres imaginaris” (Converses) i “Paisatges interiors” (Atmosferes de silenci). Una selecció de la seua obra plàstica -pintura, gravat, tècnica mixta sobre paper i alguna ceràmica– permet apreciar la trajectòria desenvolupada a la Vila Joiosa des de 1979, després de la seua etapa inicial a Madrid.

En una de les sales, ordenada per fases, tenim l\'obra d\'un pintor de rostres enamorats, de mirades sorpreses i emocions especials. D\'un descobridor de personatges subtils i lluminoses figures; d\'un fabulador de relats i de converses en el bosc. Un cartògraf de superfícies i ferides. Un somiador en el tall de l\'espill (o en el marc de la finestra), dins i fora alhora, que és atrapat per la mirada dels seus models.

En l\'altra sala ens espera el pintor de palmeres, araucàries i flors imaginàries; de safaretjos i reflexos en l\'aigua; de paisatges emocionals i llocs de la infància. Un constructor de núvols, vents, camins ascendents, muntanyes, cims màgics, volcans aquàtics i lluminosos guèisers. Un fabulador d\'arquitectures fantàstiques, torres inestables i ciutats adormides al costat del riu. De desconeguts planetes i artefactes en l\'aire. Un gravador de viatges i destinacions frustrades, d\'exilis i refugis. Un espectador del procés de construcció i destrucció de l\'entorn, de les petjades humanes i la seua fricció amb la naturalesa.

No obstant això, el que pretén l\'autor amb cada peça concreta és traslladar-nos el seu gaudi estètic més que oferir-nos un relat, unes idees o fins i tot unes ressonàncies poètiques. Encara que hi ha una mica de tot això, gràcies també a l\'espectador que fa seua l\'obra i la transforma.

HORARIS

Horari d'hivern (del 16 de setembre al 15 de juny):
De dimarts a dissabte de 10 a 19 h
Domingo i festius de 10 a 14 h

Horari d'estiu (del 16 de juny al 15 de setembre):
De dimarts a dissabte de 10 a 14 i de 18 a 21.30 h
Domingo i festius de 10 a 14 h

Horari en festes de Moros i Cristians: 
Del 25 al 28 de juliol de 10.00 a 14.00 h 
Día 29 de juliol tancat