La sorpresa va ser que el llibre en qüestió era ni més ni menys que la 5a edició del manual d'Arqueologia més famós, el llibre de capçalera de tots els estudiants, professors i professionals d'aquesta ciència: Archaeology Essentials: Theories, methods, practice. Tot nou arqueòleg ha hagut de llegir-ho i consultar-ho repetidament durant els seus anys de formació universitària des de 1991.
El mes de maig passat, l'editorial confirmava el llançament de la publicació als Estats Units. D'aquesta manera, el derelicte Bou Ferrer i la Vila Joiosa adquireixen un protagonisme científic a escala internacional, i un jaciment espanyol, i en concret de la Comunitat Valenciana, es converteix així en una imatge icònica per a les noves generacions de professionals de l'arqueologia en qualsevol país del món.
Aquesta portada no fa sinó incrementar encara més el prestigi del Bou Ferrer, un dels jaciments més destacats en l'àmbit internacional, després del seu reconeixement per UNESCO en 2017 com un dels primers set llocs del seu Catàleg Mundial de Millors Pràctiques del Patrimoni Cultural Subaquàtic (https://en.unesco.org/underwater-heritage/best-practices), renovat en 2021; o la seua inclusió pel canal internacional de TV National Geographic Channel en el capítol que va obrir la segona temporada (2020) de la famosa sèrie Drain the Oceans (https://fb.watch/lylCAqPMLd/), igualment d'emissió mundial.