Inaugurem l'exposició "La impressió de la festa" del Centre Ocupacional Les Talaies

El Taller de gravats “Els Talaies Creativa” s'inicia en el Centre Els Talaies en el 2015 amb Vicenta Llinares com a professora. Està format per un xicotet grup d'usuaris del centre que, cada dissabte, aprenen en aquesta activitat una manera d'expressar-se. Des dels seus començaments, han realitzat diverses exposicions sobre diferents temes com “Versions” (2017) en Vilamuseu, “La mirada geomètrica” (2018) en el EAC de la Barbera, “L’almadrava. Laberint de mirades” (2019) en el Museu Boca del Calvari de Benidorm, “Vivències” a l'hotel Allon Mediterrània, i “La imatge fragmentada” en el EAC de la Barbera.
 
En el 2022 el grup va començar a treballar en nou projecte, en aquesta ocasió el centre d'interés si va situar en les festes de la Vila, en el significat que aquestes festes tenien per a ells, donant com a resultat l'exposició “La impressió de la festa”. La participació dels Talaies en la festa sempre ha sigut a través de la batucada. Amb aquest treball s'ha pretés imprimir les experiències viscudes i sentides en els diferents moments que hem arribat a conéixer de les festes de La Vila. Acompanyen a les obres textos poètics d'Albert Alcaraz, cronista oficial de la Vila Joiosa.
 
L'exposició està en la mateixa planta que “Música, pólvora i desembarc”, l'exposició que s'endinsa en profunditat en la història i característiques de les festes de Moros i Cristians de la Vila Joiosa, per la qual cosa els visitants de Vilamuseu trobaran un vessant més històric en aquesta exposició i una més artística en “La impressió de la festa”, que romandrà en el museu fins al 28 de gener de 2024 i en la qual ha col·laborat en el disseny l'artista vilero Ginés Lloret.
 
La data en la qual té lloc l'exposició no és casual ja que el passat dia 3 de desembre es va celebrar el Dia de la Discapacitat. La inauguració d'una exposició d'obres realitzades per persones amb discapacitat va en la línia de les reivindicacions d'aquesta data, pels drets d'aquest col·lectiu a la igualtat, a la inclusió i benestar.
 
Una de les usuàries dels Talaies comenta sobre aquest tema:
“En els gravats imprimim la festes tal com les sentim, tal com les veiem, tal com les coneixem, deixant, al mateix temps en ells, constància de la “impressió” que ens causen”.