Descripció

La mostra, que estarà en Vilamuseu fins al 23 d'octubre, forma part d'un projecte més ampli promogut per l'Ajuntament de La Vila Joiosa que abasta altres llocs com el Espai Bigueta, en el centre històric, i compta amb les intervencions artístiques de David Trujillo i Ana Soler Baena.

En paraules del comissari de l'exposició i del projecte, Antonio Cervera: “Amb aquest estudi etnogràfic pretenem posar en valor el treball realitzat pel gremi més important en l'elaboració de les arts de pesca des de l'època preindustrial a la Vila Joiosa: xarcieres i xarciers. El nostre objectiu és anar entreteixint la memòria a través dels vertaders protagonistes de la indústria redera. Les seues paraules ens guiaran en un viatge ple de records, vivències i experiències per a destacar la importància d'aquells oficis artesanals, que van sustentar no sols a les seues famílies, sinó a tot un poble. Un merescut reconeixement a veïns que tenen molt a contar... Un patrimoni immaterial que materialitzem en un projecte antropològic, amb una mirada contemporània i un alt sentit de la responsabilitat, amb la intenció que la història oral del nostre poble no desaparega”.

L'exposició es basa en gran manera en la investigació sobre la indústria de les arts de pesca duta a terme per la Dra. Ana Baldó. Per a aquest estudi va realitzar entrevistes als informants clau ens 2017 i 2018 de les quals s'han extret alguns fragments perquè les paraules dels i les protagonistes siguen presents.

La Seu Universitària de la Vila Joiosa també s'ha sumat al projecte mitjançant el cicle de conferències “Teixint la Memòria”, que tindrà lloc entre el 5 i el 21 de juliol, i comptarà amb investigadors i artistes de primer nivell relacionats amb aquest patrimoni etnogràfic.

HORARIS

De dimarts a divendres de 10 a 14 h i de 18 a 21.30 h
Diumenge i festius de 10 a 14 h

Visites guiades: divendres a les 20h fins el 9 de setembre ( 29 de juliol tancat)