Descarrega't el dossier per a bussejadors de les visites de 2018 ací: https://www.dropbox.com/s/h1ebqai76fadl3j/VISITAS_BOU_FERRER_2018_dossier_buceadores.pdf?dl=0
El projecte està promogut per la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, que finança el projecte científic i autoritza les visites; per la Universitat d'Alacant a través de la seua Fundació General, que coordina els treballs; per l'Ajuntament de la Vila Joiosa, a través de la Regidoria de Patrimoni Històric, responsable de les visites als laboratoris de Vilamuseu i de tota la conservació, restauració, difusió i exposició de les peces; i pel Club Nàutic de la Vila Joiosa, que aporta les seues instal·lacions i personal. A més, des de 2017 el projecte Bou Ferrer compta amb la col·laboració del Centre d'Arqueologia Subaquàtica de Catalunya (CASC), depenent del Museu d'Arqueologia de Catalunya, integrat en l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural, que participa al projecte amb el seu vaixell d'investigació Thetis i un equip d'arqueòlegs sunaquàtics.
L'empresa de busseig local Ali-Sub organitza la logística i aporta la infraestructura pròpia del seu centre de busseig en les immersions de bussejadors esportius que es realitzen cada estiu des de 2013.
Les visites subaqüàtiques al Bou Ferrer són una oportunitat única de contemplar en directe la major nau mercant romana en excavació en el Mediterrani, naufragada entre 64 i 68 dC enfront de l'antiga Allon (la Vila Joiosa) amb una càrrega de milers d'àmfores que contenien salses de peix (una de les mercaderies més valuoses de l'època) i lingots de plom amb marques que demostren que eren propietat personal de l'emperador Neró.
El Bou Ferrer és un derelicte absolutament excepcional per diferents motius. El projecte, de dimensió internacional, ha obtingut un reconeixement unànime per la comunitat científica europea, i és un referent de la recerca valenciana. Amb aquestes visites subaqüàtiques, el projecte adquireix una dimensió de difusió cultural pionera en l'Estat Español, ja que és el primer derelicte antic en el qual es realitza una experiència pública d'aquest tipus. És, a més una iniciativa dins de l'anomenat “turisme d'experiències”, que reforça el valor i la imatge de les marques turístiques del sud de la Comunitat Valenciana. Les excavacions i les visites guiades subaqüàtiques al derelicte Bou Ferrer són un dels pilars del Pla d'Arqueologia Subaqüàtica de la Comunitat Valenciana, recentment engegat per la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport. Aquest pla aposta per la gestió integral del patrimoni arqueològic subaqüàtic, de manera que es convertisca en un motor cultural i econòmic, en estreta relació amb el turisme i l'esport, en aquest cas per a posicionar a La Vila Joiosa com a destinació de referència en el submarinisme experiencial i consolidar-la com un de les principals destinacions de turisme cultural en la Costa Blanca, en tractar-se d'una de les ciutats més monumentals de la Comunitat Valenciana, amb altres fites com les seues muralles i casc antic, la seua església-fortalesa, la Torre de Sant Josep, la Casa Museu la Barbera dels Aragonés, les torres de vigilància del segle XVI, el Museu Valencià del Xocolate o el nou Vilamuseu, entre molts altres monuments i llocs d'interès.